vrijdag, september 25, 2020

Harderwijks Mannenkoor start repetities op 

Door COVID-19 ging het Oranjeconcert op Koningsdag 2020 niet door. De koorrepetities lagen maanden stil. Voorzitter Jan ter Steeg hield de mannen met nieuwsbrieven bij elkaar. De tijd is gekeerd … HMK begint weer met de repetities.

De oefenlocatie is dezelfde gebleven: het Kerkelijk Centrum de Regenboog in de wijk Drielanden. De indeling en de aanloop naar de oefenkerk zijn veranderd. De pauze, het toilet- en kapstokgebruik en de ‘social talk’ zijn vervallen. Er is een stoelenplan en allen moeten zich houden aan het speciale HMK-protocol. 

Per 1 juli 2020 versoepelden de coronamaatregelen en zingen was weer mogelijk. Het ventilatiesysteem van De Regenboog met een 100% inlaat van de buitenlucht voldoet in ruime mate aan de normen van het RIVM en Bouwbesluit. 

Nog iets: belangstellenden kunnen het HMK ook weer volgen op donderdagavonden. Wel eerst even bellen met secretaris Herke Meersma op 033 - 2453204.

 HMK 2019 1 

 Het Harderwijks Mannenkoor is een vereniging van zangers met één gemeenschappelijk doel: samen zingen.  Maar ook is het waar wat in ons welkomstlied klinkt: “zingen schept … vriendschap”. De leden van ons koor hebben verschillende achtergronden, sociaal, cultureel en religieus. Momenteel heeft het koor ca.80 leden, De leden komen uit Harderwijk, maar ook uit de wijde omgeving.

Het koor is opgericht in 1923 en hoopt dus in 2023 zijn 100-jarig bestaan te kunnen vieren.

Ons repertoire biedt een variëteit aan moderne en klassieke koormuziek, religieuze liederen, volksliedjes, opera- en operettestukken en Oudhollandse nummers. De muziekcommissie en de dirigent staan open voor suggesties.

Het streven is om het hele jaar door op te treden bij verschillende gelegenheden, zoals de 4 mei-herdenking. Er worden ook eigen concerten in Harderwijk georganiseerd, zoals het jaarlijkse Oranjeconcert, het najaarsconcert  en het kerstconcert. Verder verleent het mannenkoor ook medewerking aan concerten van andere koren en aan bijzondere kerkdiensten.

De repetities vinden plaats in het kerkelijk centrum De Regenboog , Biezenplein 1 op donderdagavond van 20.00 uur – 22.00 uur.

Bent u geïnteresseerd om bij ons koor te komen zingen, dan heten wij u van harte welkom. U kunt contact opnemen met een van de koorleden, die u mogelijk kent, of bij de secretaris.
Zie daartoe verder op onze website. 
Ook kunt u het Harderwijks Mannenkoor volgen op facebook!


Wilt u naar het ledendeel van de website? Log dan in.