zondag, december 16, 2018

HermanBuma Onderscheiding

Gezin Buma 1Herman Buma was 72 jaar lid van het Harderwijks Mannenkoor (1933-2005). Tijdens zijn
lidmaatschap heeft Herman veel voor ons koor betekend. Hij is 42 jaar voorzitter geweest.
In 1985 is hij benoemd tot Ere-voorzitter en was dit tot zijn overlijden op 23 maart 2005.

Herman was een enthousiaste, een belangrijke en tevens bindende factor binnen ons koor. Hij genoot van zijn Harderwijks Mannenkoor, en was er zeer trots op. Herman zei altijd: "Het is mijn koor".
Tot op zeer hoge leeftijd bezocht hij onze repetities, want hij was zeer betrokken.

Herman Buma had een motto: "WIJ KUNNEN HET NIET ALLEEN!"

Als eerbetoon aan Herman Buma heeft het Harderwijks Mannenkoor sinds 2005 de HermanBuma-onderscheiding (Award) met zijn motto: "WIJ KUNNEN HET NIET ALLEEN".
Deze onderscheiding kan worden toegekend aan niet koorleden, die zich in het verleden zeer verdienstelijk hebben gemaakt, in welke vorm dan ook, voor het Harderwijks Mannenkoor en wel onder het motto: "WIJ KUNNEN HET NIET ALLEEN"

De eerste HermanBuma-onderscheiding is tijdens de nieuwjaarsreceptie van 10 januari 2006 toegekend. Deze werd uitgereikt door de oudste dochter van Herman.

Herman Buma award

De HermanBuma-onderscheiding is toegekend en uitgereikt aan:

Wil Zwart 10 januari 2006
Mario Telnekes (dirigent 1975-1995) 4 januari 2011
Wouter van den Braak (dirigent 1997- 2005) 4 januari 2011
Sinie Bruinink (kosteres Veldkampkerk) 30 juni 2013

Jaap de Ruijter (oud Dirigent) Postuum

10 september 2014

Wilt u naar het ledendeel van de website? Log dan in.