image

Nieuws

Actuele informatie Lees verder ...
image

Repertoire

Ons actuele repertoire Lees verder ...
 • 1

Tip: Sommige pagina's kunt u het beste via een gekantelde stand bekijken

Welkom

Repetities

Agenda

Nieuws

Repertoire

Nieuws

                “Zingen op het Plein”

In 2023 bestond het Harderwijks Mannenkoor 100 jaar. Ëén jubileumactiviteit was een zeer groot succes. Deze twee optredens in de buitenlucht van toen, willen de zangers nog een keer brengen. En wel op donderdag 11 juli a.s.. Ze komen met een gezellig nieuw repertoire, met ook Hollandse meezingliedjes. Dirigent Jimco Zijlstra begeleidt het koor op een keyboard. Solisten zijn: bas Theo Gerritsen (zang) en Marco Besselsen (muziekinstrument cajon). Heel Harderwijk, inclusief de toeristen, mag de zangkunsten gaan bewonderen. De mannen zingen eerst van 20.00 tot 20.30 uur op de Vischmarkt bij de Vischpoort. Hun tweede optreden is van 21.00 tot 21.30 uur op de trappen van het oude stadhuis op de Markt. U bent van harte welkom. Het beluisteren kost de toeschouwers niets. Hierna gaat het koor op zomervakantie en start de repetities weer op 29 augustus 2024. 

Frans Meijer, PR Harderwijks Mannenkoor

 

bedankt voor het klikkenDe SponsorKliks winkelpagina van Harderwijks Mannenkoor

Update SponsorKliks: vorige maand heeft HMK er €2.06 Gratis Geld bijgekregen.

Dank je wel als jij ook hebt meegeklikt en vergeet voor je volgende online aankoop, bijvoorbeeld voor vaderdag, niet eerst op onze SponsorKliks link te klikken.

De link zie je hieronder.

Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan de kas van het HMK , zonder dat het jou een cent extra kost! Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en ontvangt hiervoor geld in de HMK-kas. Ook doen grote webwinkels als Bol.com, Coolblue, HEMA, Zooplus en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar ons koor. En nogmaals, het kost je niets extra! Wil je ook GRATIS sponsoren?
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van het Harderwijks Mannenkoor. Voor jou een kleine moeite, voor zijn het directe inkomsten.
Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van het Harderwijks Mannenkoor. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert hier direct van!
Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.
Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch het Harderwijks Mannenkoor weet wie er iets besteld heeft. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor is bedoeld. Dat weten ze omdat je via SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan.Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bv. Bol.com een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat u de bestellingen die u online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol.com doet, levert dan niets op.
Bezoek de SponsorKlikspagina van het Harderwijks Mannenkoor.

 

Bekijk de Jubileumfilm

 

Koninklijke erepenning voor

100-jarig Harderwijks Mannenkoor 

Zaterdag 4 november 2023 

Na de pauze van één van de prachtigste concerten van het Harderwijks Mannenkoor kreeg de Harderwijkse burgemeester Jeroen Joon het woord. Met de ambtsketting om nam hij de koorleden en de 600 toeschouwers met unieke anekdotes mee in de koor-geschiedenis. De burgervader eindigde met felicitaties en de toekenning van de Koninklijke Erepenning aan het koor door koning Willem-Alexander. De verrassing was compleet en het koor zong tot het eind als nooit tevoren.

Het Harderwijks Mannenkoor stond zaterdagavond op de planken van het Theater Harderwijk. Het koor sloot hun jubileumjaar af, met tevens een voortreffelijke terugblik op alle activiteiten door presentator Bart Jansen. Dit mega-concert kende een speciaal combo en een gastoptreden van sopraan Judith Sportel, net als 10 jaar geleden. Op 23 oktober 2023 bestond het koor maar liefst 100 jaar. Het koor staat onder leiding van de begenadigde dirigent Jimco Zijlstra. 
 
Nieuw kostuum
De zangers openden zaterdag met een ode aan de mannen van het eerste uur. Van de dichter W. Cornelissen zongen ze in stijl, dus met oude kleding aan uit die tijd, het lied “Zangersfeest” uit 1923. Dit schreef hij speciaal voor het mannenkoor dat voor het eerst optrad in de feestweek van 31 augustus 1923 bij het 25-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina. De kop was eraf. Snel de oude spullen verstoppen onder je stoel. En daar stonden de mannen weer, nu in hun nieuwe blauwe kostuum met dito stropdas, te stralen bij nog twee (feest-)liederen. Dit dankzij de vele sponsoring, met name van Smeepoort Menswear. Het blok geestelijke liederen kwam aan bod met de koorsolisten Theo Gerrits en Henk Verhoef in “Landerkennung”. Daarop aansluitend introduceerde presentator Bart Jansen sopraan Judith en het combo: Jan Lenselink piano, Mark Wester slagwerk, Ronald IJmker synthesizer, Tim Brandsen bas en Louis Gerrits alt-saxofoon. Bart ging later nog in op de legendarische en in 2005 overleden Herma Buma, nu met nazaten onder de genodigden, die 72 jaar lid was van het koor waaronder 42 jaar voorzitter. Zijn motto “we kunnen het niet alleen” doet nog steeds opgeld. Samen met het koor was Judith weer prachtig hoorbaar in een drietal buitenlandse liederen waaronder “Eres tú”, de Spaanse inzending bij het Eurosongfestival van 1973. Passende beelden ondersteunden het hele concert, getoond boven de koor-tribune op een grootdoek. Samensteller Joost de Graaf bediende deze powerpoint vanaf zijn plaats in het koor. De toeschouwers luisterden ook nog naar geprojecteerde meningen van koorleden over hun koorervaringen van dit moment. 
 
Drie medleys
Na de pauze met consumptie en het lied ”The Rose” met soliste Judith, betuigde de burgemeester zijn waardering voor het koor. Burgemeesters waren altijd beschermheer van het Harderwijks Mannenkoor. Jeroen Joon is pas aangetreden, twee van zijn voorgangers – Johan de Groot en Harm-Jan van Schaik – bevonden zich onder de genodigden. Joon verraste het koor met de Koninklijke Erepenning, toegekend door koning Willem-Alexander op 4 september 2023. By the way: het predicaat “koninklijk” ligt al vast bij het Koninklijke Nederlandse Zangersverbond waar het koor lid van is. De toekenning was een goed stil gehouden geheim. Na deze ceremonie kwam “You raise me up” en twee gospelsongs, gevolgd door het muzikaal intermezzo met Judith Sportel. Met “Adiós Nonino”, “Don’t cry for me Argentina” en “Bésame Mucho” raakten de musici de gevoelige snaar bij menig aanwezige, zeker toen koningin Máxima – boven het koor –  huilend in beeld kwam. Dirigent Jimco Zijlstra kreeg tijd en ruimte om zijn medley “Elvis Presley” uit te leggen over het huwelijk van ”The King”. Presley zong onder meer over “My Boy” op een kwetsbaar moment in 1974. Elvis bedoelde daar eigenlijk mee zijn toen 6 jarige dochter Lisa Marie die op 12 janauri dit jaar zo tragisch aan een hartstilstand overleed. Het jongste koorlid Joris Vernooij dankte de dirigent voor alles wat hij voor het koor deed en doet. De vijf songs werden een verademing en luid applaus bleef niet uit. Ook niet bij de medley van Andrew Lloyd Webber. Met het koor trad het duet Judith Sportel en koorsolist Theo Gerrits op in “The Phantom od the Opera”. De avond sloot tegen 23.00 uur af met een samenzang (koor en publiek), het “Climb Ev’ry Mountain” uit “The Sound of Music” uit 1959. Het was een geweldige avond.
Frans Meijer, PR 
 
Foto’s Joyce Meijer 
 IMG 20231104 WA0006IMG 20231105 WA0000
Harderwijks Mannenkoor in de outfit van 100 jaar geleden                           In het nieuwe door sponsoring verkregen kostuum
 
 IMG 20231105 WA0003IMG 20231105 WA0017
Uitreiking van de onderscheiding door burgemeester Jeroen Joon                                                      Koninklijke Erepenning
 
IMG 20231105 WA0004IMG 20231105 WA0008
Gospelsong Siyahamba uit Zuid-Afrika                                                                   Duet sopraan Judith Sportel en koorbas Theo Gerrits