image

Nieuws

Actuele informatie Lees verder ...
image

Repertoire

Ons actuele repertoire Lees verder ...
  • 1

LOGO HMK transparant 400

image001image002

Tip: Sommige pagina's kunt u het beste via een gekantelde stand bekijken

Welkom

Repetities

Agenda

Nieuws

Repertoire

Welkom

Het Harderwijks Mannenkoor is een vereniging van zangers met één gemeenschappelijk doel: samen zingen. Maar ook is het waar wat in ons welkomstlied klinkt: “zingen schept … vriendschap”. De leden van ons koor hebben verschillende achtergronden, sociaal, cultureel en religieus. Momenteel heeft het koor ca. 65 leden. De leden komen uit Harderwijk, maar ook uit de wijde omgeving.

Het koor is opgericht in 1923  en viert dit jaar (2023) zijn 100-jarig bestaan. 
Tijdens het  jubileumconcert, 4 november in het Harderwijks Theater, werd het Harderwijks Mannenkoor verrast met de Koninklijke Erepenning. 

Sindsdien mogen zij de titel voeren: “Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

De repetities vinden plaats in het kerkelijk centrum De Regenboog, Biezenplein 1 op donderdagavond van 20.00 uur – 22.00 uur.

Ons repertoire biedt een variëteit aan moderne en klassieke koormuziek, religieuze liederen, volksliedjes, opera- en operettestukken en Oudhollandse nummers. De muziekcommissie en de dirigent staan open voor suggesties.

Het streven is om het hele jaar door op te treden bij verschillende gelegenheden, Er worden ook eigen concerten in Harderwijk georganiseerd, zoals het jaarlijkse Oranjeconcert, het Najaarsconcert en het Kerstconcert. Verder verleent het mannenkoor ook medewerking aan concerten van andere koren.