image

Nieuws

Actuele informatie Lees verder ...
image

Repertoire

Ons actuele repertoire Lees verder ...
  • 1

Tip: Sommige pagina's kunt u het beste via een gekantelde stand bekijken

Welkom

Repetities

Agenda

Nieuws

Repertoire

Nieuws

 
image001Oranjeconcert met dubbele feestvreugde
 
Het Harderwijks Mannenkoor sluit op Koningsdag traditiegetrouw het middagprogramma af met een Oranjeconcert. Het begint om exact 16.00 uur in de Plantagekerk aan de Stationslaan 134 te Harderwijk. Nederland viert de 56e verjaardag van koning Willem-Alexander, maar 2023 is ook zijn 10-jarig regeringsjubileum. En het koor? Dat jubileert ook nog eens, de mannen tikken dit jaar 100 lentes weg. Het concert is feitelijk de 3e in de reeks van hun jubileumactiviteiten. De overige volgen nog in juli, oktober en november.  
Affiche OC 2023

Aubade

In de week vóór 31 augustus 1923 – 100 jaar geleden dus – was het ook feest in Harderwijk. Toen vierde de bevolking heel omvangrijk de 25-jarige ambtstermijn van koningin Wilhelmina. Het mannenkoor trad in die feestweek een paar keer op, maar zong ook op de Aubade op de laatste dag. Zij deed dit samen het de leerlingen van de twee hoogste klassen van de basisscholen, voor het stadhuis op de Markt. De aubade is er nog steeds. De kinderschare is op een enkeling na verdwenen; er is geen verplichting meer vanuit de scholen. Volwassenen houden deze traditie met het bestuur van de Oranjevereniging in ere. En … het Harderwijks Mannenkoor is na 100 jaar terug op de Markt om één van zijn eerste optredens van toen te gedenken. Met hun stem zetten zij deze volkszang vanaf 09.30 uur weer kracht bij. De liedjes ‘Ons Gelderland’ en het ‘Lied van Harderwijk’ komen zeker voor in het repertoire van het mannenkoor. 

Concert

In de middag dus het vertrouwde Oranjeconcert met dirigent Jimco Zijlstra. Het Harderwijks Mannenkoor doet dit al ruim 40 jaar. De mannen krijgen dit jaar ondersteuning van PopSchool Harderwijk onder leiding van Naomi van Veen. De mannen openen steevast met ‘Domine, salvum fac Regem nostrum!’, een ode uit de 16e eeuw aan Koning Willem-Alexander die op 27 april 56 jaar wordt. Het concert zal ook de sfeer van het 100-jarig bestaan van het Harderwijks Mannenkoor uitstralen. In het programma staan tal van Nederlandse meezingliedjes met het Oranje-publiek. De medley van Vera Lynn zal zeker niet ontbreken. Achter het orgel neemt Bert Elbertsen plaats en er is nog een speciale muzikale verrassing! De Plantagekerk zal weer uitverkocht zijn. Toegangskaarten van € 5,- zijn verkrijgbaar bij Primera Drielanden, Primera Stad, The Read Shop in Stadsdennen, bij de leden van het mannenkoor en voor de aanvang van het concert.

 Frans Meijer, PR Harderwijks Mannenkoor.
 
 

Klik op "Diashow Jubileumrepetitie".

Diashow Jubileumrepetitie Catharinakapel Harderwijk