zondag, april 21, 2019

In memoriam Hans van den BurgHans v.d. Burg

Uitgesproken tekst op de repetitieavond van 31 januari 2019 door voorzitter Jan ter Steeg n.a.v. het overlijden van koorlid Hans van der Burg,

“We wisten dat de gezondheid van Hans snel achteruit ging.
We wisten dat hij ongeneeslijk ziek was. Maar dat zijn overlijden zo snel zou komen is voor een ieder pijnlijk en verdrietig.  Vooral voor Ineke, haar gezin en verdere familie.

Door een valpartij bezocht hij trekken-benend in december de koorrepetities. “Last van mijn heup”, zo meldde hij.
Hans ging er nog mee naar de fysiotherapeut.
Achteraf gezien was Kerstklanken in Drielanden zijn laatste optreden als zanger van het HMK.
Vrijdag na de kerst naar het ziekenhuis, waar na enkele dagen de diagnose “ongeneeslijk ziek” door hem moest worden aanvaard. De twee keer dat ik bij hem op bezoek was  in het ziekenhuis, bleef hij optimistisch. Maar ook wel tegen beter weten in gezien zijn opmerking:  ’t is wat het is!
Zondag 27 januari is Hans overleden. Hij mocht slechts 72 jaar worden.

Sociale Academie, HBO-opleiding.
In dagelijks leven: consulent bij het Rode Kruis; Ondersteunen van besturen en vrijwilligers.
Hans was maatschappelijk betrokken in Harderwijk: Herendispuut Ginkgo Biloba, Gemeenteraadslid, voorzitter Ondernemersvereniging Stadsdennen vanaf mei 2009. Hij was betrokken bij de politieke partij Harderwijk Anders.

Hans is 23 jaar lid van het Mannenkoor geweest. Hij werd lid in 1995 en viel gelijk met zijn neus in de boter: koorreis naar Engeland met optredens in Sint Pauls Cathedral en Westminster Cityhall met dirigent Jim Berber.
Eerst als bariton, later als bas zong Hans zijn partij met verve mee. Vaak uit het hoofd. Hij verzaakte zelden een repetitieavond, behalve tijdens vakantie, waarbij Spanje zijn favoriete bestemming was.  Hans was herkenbaar: hij was één van de niet grijze leden (haardracht) van ons mannenkoor!

Jarenlang heeft hij voor het Mannenkoor deel uitgemaakt van de muziekcommissie. Een eigenwijze inbreng kon je hem niet ontzeggen.

Jubilea bij Harderwijks Mannenkoor

Het Harderwijks Mannenkoor (HMK) had 10 janari zijn nieuwjaarsreceptie in Kerkelijk Centrum de Regenboog. Voorzitter Jan ter Steeg nam plechtig het afgelopen jaar door. Hij memoreerde ook de termijnverlenging van Harm-Jan van Schaijk als burgemeester van Harderwijk. Op zijn beschermheerschap bij het HMK zijn de mannen bijzonder trots. Na zijn blik op de toekomst - HMK bestond ooit eens uit 115 mannen - nam dirigent Jimco Zijlstra het sprekersgestoelte. Er komt geleidelijk aan een nieuw repertoire, te beginnen met vijf nieuwe muziekstukken. Een medley van de Beatles maakt hiervan deel uit. Een viertal jubilarissen werd met echtgenotes in het zonnetje gezet. Voor elk had Jan ter Steeg een passend woord: Hendrik van der Plank 10 en Cor van Schie 40 jaar, alsmede het duo Dirk Labots en Tamme Nicolai met beiden maar liefst 50 jaar lidmaatschap. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de gezellige avond afgesloten. Het orkest ‘Hodgepodge’ uit Harderwijk met medewerking van koorlid Nico Hagen speelde op de achtergrond.

IMG 4450 lowres

Foto Frans Meijer (HMK)

Wilt u naar het ledendeel van de website? Log dan in.