woensdag, februari 26, 2020

 

Afbeelding affiche VC Voorjaarsconcert in de Grote Kerk

De mannen van het Harderwijks Mannenkoor staan weer op de bühne met een spektaculair voorjaarsconcert. Leden van het Harderwijks Strijkorkest begeleiden hen en geeft het concert zijn volle glorie. Zo waar een feest om te beluisteren. 

Het voorjaarsconcert vindt plaats op vrijdag 6 maart 2020 in de Grote Kerk van Harderwijk. De kerk is open vanaf 19.30 uur; het concert begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost € 15,00. Donateurs betalen € 12,50. 

Het Harderwijks Mannenkoor (HMK) zingt onder aansturing van dirigent Jimco Zijlstra, uit een repertoire met ook Duitse, Engelse en Franse liederen. Bij Landerkennung van Edvard Grieg is het solisten-duo Theo Gerrits  (bas) en Henk Verhoef (barriton) te bewonderen. Het HMK zingt a capella The Salley Gardens van William Butler Yeats en Perhaps Love van John Denver. De leden van het Harderwijks Strijkorkest bestaande uit violen, altviolen, cello en C bas, zijn aangevuld met een hobo en fluit. Het orkest staat onder de eminente leiding van dirigent Roelof Klaassen. Het orkest speelt ook solo: een allegro van Johann Sebastian Bach met hoboïste Evelyn Heuvelmans en vilolste Davita Laseur, alsmede een aria van Georg Friedrich Händel.     

Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Primera, Luttekepoortstraat 8, Harderwijk; Primera Drielanden, Triasplein 80, Harderwijk; ReadShop Stadsdennen, P.C. Hooftplein 12, Harderwijk alsmede bij de koorleden en voor aanvang in de Grote Kerk. 

 

 

 

 
Het Harderwijks Mannenkoor is een vereniging van zangers met één gemeenschappelijk doel: samen zingen.  Maar ook is het waar wat in ons welkomstlied klinkt: “zingen schept … vriendschap”. De leden van ons koor hebben verschillende achtergronden, sociaal, cultureel en religieus. Momenteel heeft het koor ca.80 leden, De leden komen uit Harderwijk, maar ook uit de wijde omgeving.

Het koor is opgericht in 1923 en hoopt dus in 2023 zijn 100-jarig bestaan te kunnen vieren.

Ons repertoire biedt een variëteit aan moderne en klassieke koormuziek, religieuze liederen, volksliedjes, opera- en operettestukken en Oudhollandse nummers. De muziekcommissie en de dirigent staan open voor suggesties.

Het streven is om het hele jaar door op te treden bij verschillende gelegenheden, zoals de 4 mei-herdenking. Er worden ook eigen concerten in Harderwijk georganiseerd, zoals het jaarlijkse Oranjeconcert, het najaarsconcert  en het kerstconcert. Verder verleent het mannenkoor ook medewerking aan concerten van andere koren en aan bijzondere kerkdiensten.

De repetities vinden plaats in het kerkelijk centrum De Regenboog , Biezenplein 1 op donderdagavond van 20.00 uur – 22.00 uur.

Bent u geïnteresseerd om bij ons koor te komen zingen, dan heten wij u van harte welkom. U kunt contact opnemen met een van de koorleden, die u mogelijk kent, of bij de secretaris.
Zie daartoe verder op onze website. 
Ook kunt u het Harderwijks Mannenkoor volgen op facebook!


Wilt u naar het ledendeel van de website? Log dan in.